Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små fingrar mot den kalla avtryckaren

Uppradade på led
Likt spelpjäser i ett spel
Hårda krav
Som nöter hål i skyddsvästen


Hoppet och drömmarna
Försvann likt maten för längesen
Döljer sorgen bakom de hårt sammanpressade läpparna
Tårarna släcker deras törst om natten


Tvingas döda
Sitt egna förflutna
Deras framtid
Går förlorad


Ta en dag i taget
Gårdagen räknas till det förgångna
Tårarna döljer deras innersta tankar
Och det förflutna


Generationer av skrattande människor
Ligger framstupa i leran
Ruttna lik som fryser ihjäl
I avskedsnattens dystra slut


Blodiga kroppar längst gatorna i mardrömmen
Handen kramande kring vapnet
De små fingrarna mot avtryckaren
Skottet som skär genom natten


Månen är delad på hälften
I nattens dödande mörker
Bringar lycka
Åt marscherande soldater


Skräcken som långsamt börjar gro
Skriken skär genom tystnaden
Böner om nåd och barmhärtighet
En mardröm i verklig skepnad


Ihjälfrusna lik
Uppradade i minnet
Det förflutna kan inte döljas
Bakom en genomskinlig mur av tårar


Handfallna soldater
Uppradade på led
Händer hårt kramande kring vapnen
Orions bleka sken återspeglas
I en barnsoldats frusna ögon




Fri vers av InteJag
Läst 473 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-13 18:34



Bookmark and Share


  aol
så berörande
2008-01-15

  glittertindra
denna berör... har läst om förintelsen idag... krig är grymt... dra in barn i krig ännu grymmare...
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

InteJag