tillägnad min älskade systerson" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad min älskade systerson


Dina ord smeker mig vacker

 

det är när jag lyfter upp barnet i dig

som dina ord smeker mig vacker

dina glädjetårar sköljer bort min rädsla

din doft berör djupare

än minnen tillåter

 

och när dina fingrar leker med mina i sanden

när dessa små glädjekorn av hänförelse

följsamt får avgjuta våra handflator

våra knogar och fingertoppar

i tidsfördrivets fläkt

skrattar du mig lycklig

berör mig

förunderligt och nära

 

luften vibrerar

får mina ord att smaka barn

när vi pratas vid

och minuterna fladdrar förbi

innan jag hinner fånga dem

 

men hur kan då din blick vara min

utan att jag ens var där

när du föddes?

 

jag vet inte

 

det enda jag förnimmer är

att jag bokstavligen kan gå ner i spagat igen

i din närvaro 

 

© Birgitta Wäppling, 1 januari 2008

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 895 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-01 17:53



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Underbara rader Birgitta...och jag suger i mig dom må du tro..för glatta livet..nu när jag snart blir mormor och allt..ja inte bara mostrar glädjes över de små liven...jättetack för den!!!
2008-01-08

    snöö
Mycket vackert fångat om kärleken. Att få vara moster är en stor gåva.
2008-01-06

  Michaela Dutius
En text som andas värme och närhet i varje bokstav. Värmen förjagar till och med frågorna
2008-01-02

  Teresia Ridell
ryser av välbehag; känner den fullständiga kärlek, den fullständiga närvaron i nuet. Den som dessa små ljuvliga människor har, som vi vuxna ofta tänker bortom, tyvärr.
Underbart förmedlat !!!
2008-01-01

  isabel louise
åh så fint skrivet!
2008-01-01

  Lyckohäxan Enediel
Härligt beskrivet med så vackra ord och formuleringar...jag blir nästan totalt stum...
2008-01-01

  ¤Anne¤
med ett barns ljuvliga väsen, kan att hända
2008-01-01

  Lejonhjärtas poesi
Ljuvlig kärlek du fångar och blir som barn på nytt!
2008-01-01

  Vilsen Annette-hittar vägen
Åh, underbart!
Barn med deras glädje, spontanitet och livsglädje kan få vem som helst att le.
2008-01-01

    Maria Malm
Mycket glädje fångat i denna fina text.
2008-01-01

  Laijza
underbar text, fylld med glädje och lööööve.
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP