Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur vågor bryts ljuset

 

Ur vågor bryts ljuset...
likt skiftande vålnader ur
böljande skum

efterdyningarnas skvalpande
planlösa bränningar
var och en med sin egen näve mörker

tillbaka håller ljuset
vägd och synad
betald ur tidens rand

ännu siktas nya stränder
där vågor skälvt fram
ur tidsvattnets här
där vågorna brister

flödar ånyo ljuset




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 471 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-01-03 13:52



Bookmark and Share


  Agnes B* Lörinczi
underbart förkroppsligad är ljuset igenom din text
snyggt skrivet, av med hatten!
2008-01-05

  "Silver" VIP
Verkligen bra, här hör man vågornas ljud, ser deras olikheter och brytningar, anar den större rörelsen mellan mörker och åter ljus.

Jag funderade på om de två sista raderna skulle stått tillsammans, men jag är inte säker på det, även om de uppenbarligen hör samman. Det blir en vändningseffekt så som det ser ut nu.

Mycket fint.
2008-01-05

    Maria Malm
Vacker text att ta till sig och läsa på olika sätt.
2008-01-03

  Prometeus
Du är inte alls lika misantropisk och depressiv som jag ;) Du har en mer positiv syn och i denna dikt ser jag hoppet.
Jag tycker att frasen \"var och en med sin egen näve mörker\" är ruskig och vacker, den är obehaglig och vacker på samma gång. Den får du plus för.
2008-01-03

  issac.a.m
helt underbart..
2008-01-03

  isabel louise
helt underbart vackert skrivet!
2008-01-03

  Mikael Lövkvist
En strålande dikt. Bilderna funkar perfekt, både som en skildring av vågor och ljus i ett hav; och som metafor för oss människor.
2008-01-03

  Ola Rydberg
Fin denna
gillade speciellt
( var och en med sin egen näve mörker)
2008-01-03

  DanSan
****************************

Mmm . . . ljuset ska alltid bryta mörkret
det ska vi aldrig betvivla vad vi än
tror på . . . . och där mitt emellan dåtid
och förnuft finns svaren som vi sökte
. . . .

hjältarna är dem som vågade stå upp
och vara sig själv . . . och vi som överlevde
fann oss själva . . . som barn på nytt . . .

*APPLÅD*

*****************************
2008-01-03

    ej medlem längre
Du skriver så underbart bokmärker, tack!
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund