Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det förflutna speglas i en skärva..




Förlupen spegling i splittrat glas

 
öppen receptiv
svalde en värld för mycket

försvunnen i ett liv som knappt bar
vandrade jag försiktigt

märkt av pisksnärt från rädslans svält
tyngd av mörker
med en smärta skör som såpbubblas hölje

slöt mitt skal
knöt taggtrådsremsor om mitt inre

övermättad
slocknade min röst


föll ut


inåt

 

 




Övriga genrer av Regn & Grus
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-04 11:05



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Den här tycker jag talar om den ofrihet man kan känna ibland. Om man kanske går på orätt väg, och inte vet om man ska gå fram eller tillbaka.
"Föll ut inåt" tycker jag tyder på att diktaren inte fullt kan få ut den känsla av ex vis ofrihet som stänger inne.
Bryta mönster brukar var bra i just sådana lägen..
att göra något nytt kan få känslan av frihet att vakna!
"Smärta skör som såpbubbla", kanske förväntningar spruckit och som inte går att laga.
Skör,tung och lite dyster i slutet.
Skulle gärna vilja se en utvecklign i slutet som ger hopp. Har så svårt för "dystra slut".:)
Tack för läningen!
/J
2011-07-06

  lodjuret/seglare VIP
skönt att den det handlar om inte blev utbränd iallafall, eftersom det betyder att det inte går att komma tillbaka i samma gren
och fast jag aldrig tävlat i OS, hoppade jag nyss högt
2008-01-09

  Herr Morris
Det var ingen
låga som slockade
Den andades bara

djupt


Starkt, rosensvart och så fjäderlätt!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus