Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nornans flinka fingrar


Snön har övergått till regn
vindrutetorkarnas puls kompar musiken som
på full volym hotar spränga högtalarna
mitt inre kräver fart, hög musik och att få
sjunga så högt jag bara kan

mörkret och regnet ihop med musiken
invaggar mig i säkerhet
jag är onåbar, trygg 

de gängliga grå benen tar mig med överraskning 
fingrarna kramar ratten hårt medan
långa grå ben kommer allt närmare

vad några sekunder kan vara långa
hela min existens
 
bleknar

med ett skrik från bilen står vägen äntligen still
de gängliga grå springer oskadda därifrån
vindrutetorkarna för rytmiskt bort sörjan så sikten i
några sekunder är klar

precis som sikten några sekunder var klar rakt in i
glömda minnen
mina händer skakar, jag kan inte andas 
                                                      vet inte om jag vill..


kraftlös utlämnad rädd
livet älskar mig

 




Fri vers av Regn & Grus
Läst 752 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-01-22 20:02



Bookmark and Share


  Ann Bjerknes
Ser att din text hamnade här för över ett år sedan. Kanske har du lämnat sidan. Hittade dina texter och känner i alla fall att jag måste få skriva att de var väldigt fina och att de for rakt in i mig denna blötkalla tisdagsmorgon. Tack!
2012-02-21

  Anna*
Känslofyllda bilder målade med precision.
2011-01-23

  Mangal VIP
Inre o yttre drama sammanflätat. Snyggt, annorlunda och riktigt bra.
2011-01-23

  ~Leonardo~
Klarvaken av händelsen...dikten väcker en, samtidigt du förmedlar något drömskt. resultatet blir en levande insikt.
2011-01-23

  M.A.J.R
Shit vad bra denna är =) gillar denna skarpt
Du väcker bilder ! Bra
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus