Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när maktens korridorer skapar sig själva till Gudar, det kallar jag avguda bilder vad annars...


Bort med avguda bilder!

 

Fåntrattars makthaveri
glider runt i röda korridorer
avgudabilder möter dem med blicken
hänger på rad....

när får vi åter skåda
mareldsdans och älskogsvårar
bjuda in Gudinnan till vals

när får vi hänga av oss vårt hyckleri
det som gjort oss både blinda och utan liv

är det endast en fråga om tidsperspektiv
eller krävs det att vi stannar härvid
och frågar oss, vad gör dig till liv

är det dansen, älskogsskålen
eller är det makten din att äga
som för alltid ska få hägra?




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 390 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-01-04 11:11



Bookmark and Share


  Aisha VIP
....mycket bra och poetiskt skrivet....gillar!...A.
2008-01-07

  boen
Bra kritik av makthaveristerna.
Jag har tidigare haft det tveksamma nöjet
att studerna dem på närmare håll
under en del år....
2008-01-05

  aftermath
pang!
där satt den
2008-01-04

  Lyckohäxan Enediel
Bra och klokt skrivet!
2008-01-04

  aol
mycket bra maria
2008-01-04

  Madjori
Bort med hycklandets fåntrattar och avgudabilder, hög tid att vakna upp nu och inse att ledbandets tid är förbi! Börja värna om det enkla och lilla, njuta och bara ha det gôtt!!!!
2008-01-04

    Bodil Sandberg
Kloka rader..för man får ju nästan spader..på dessa lurkar..och skurkar..som utropa sig till kungar...jag tycker att vi slungar..dem bort bort!!!
2008-01-04

  Bjarne Nordbö
Bra helt enkelt.
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund