Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skogen nära Paradiset...


Tiveden


I snö och iskall kyla
jag red i skogen in
Då vargen hördes yla
”Kom så, stintan min!”
Men nordan vände vinden
mina öron frös till is
Jag såg blott råddjurshinden
i ett hav av lingonris

Om kvällen red jag sakta
på stigen mörk och smal
Jag hästen ville akta
från frusen snö så hal

Vid träbron hästen tveka
inför Helvetets ravin
Jag hästen då lät smeka
men red an mot själve Hin
Halvvägs över bro och stup
hästen föll mot branten
Lät mig skåda dödens djup
där jag hängde över kanten

En bön jag bad från hjärtat mitt
till himlen ovanför
”Hjälp mig Gud som ödet smitt
så att vi inte dör

Vips vi stod på vägen
min rädde häst och jag
Detta är ej sägen
men det finns vissa drag
En riddare med svärd
en ängel av Guds like
Äntrade min värld
från ett nära himmelrike

Tjugofem år har det tagit
först nu mig det har slagit
Att du mitt ”privilegium”
Är ett ”Herrans” medium
Som färgat så mitt sinne
med detta bitterljuva minne

TACK!








Fri vers av Carola Jeryd
Läst 521 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-05 00:26



Bookmark and Share


  Havsbris
Jag tackar dig för dem fagra
ord, som ger mig en vacker målning
även om ryser i huden genom hela
text till slutet!

Underbar titeln och jag känner
igen på något sätt det du skriver om;
har varit där, kände det, levde sådan ;o)

Du skriver utmärkt det du känner, jag
skulle inte bättre!!

Tack.
2008-01-05

  aftermath
fin sak med en forntida atmosfär
naturnära
rimmet funkar här
gott
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för