Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissnar du så dör jag

min syster
har mist förmågan att andas,
djupt
här och nu.
Hon ser inte längre
liljekonvaljens droppar,
känner inte dess doft.
Surr av flygfän om sommaren
ljuder inte längre
i min systers öron.

Ändå
kan jag så tydligt känna,
när hon sover intill mig,
hur lungorna i den späda kroppen fylls
av samma luft som jag själv andas in.
Djupt.
Jag kan drunkna i dessa djupgrå ögon
så skarpa mot hennes tunna bleka hy.
Jag vet att flygfän svävar
där hon vilar i solen.
Huttrar av kyla i värmen.

Gör inte så
ber jag med en systers vädjande blick,
gör inte så.
Du är min liljekonvalj
vill jag övertyga.

Droppe efter droppe vissnar
hos min liljekonvalj.
De smaragdgröna bladen
bleknar.
Jag vill vattna
och ber regnet om hjälp,
förgäves.
Något djupt inuti vill torka ut
min liljekonvalj,
strypa min syster och
beröva henne livet.




Fri vers av milja
Läst 733 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2005-05-21 01:10



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Oj, berör verkligen smärtsamt!
2011-04-23

    ej medlem längre
Fantastisk text, mycket berörande...
2011-04-22

  Annie b'larsson VIP
Bedövande sorgligt...bedövande vackert
En stort dikt!
2011-04-21

  Aisha VIP
vackert...

tycker mycket om...
2011-04-20

  Linda CH VIP
Mycket berörande sorglig men vackert skriven text!
2011-04-19

  Fru Intighet
Vacker, stark och smärtsam.
2011-04-19

  Julio VIP
helt fantastisk text, jag ser djupheten och den enorma kärleken som stormar igenom..
2011-04-18

  ancorainfiore
vacker
2007-11-14

    vilsen
så fint, känner tårana komma . . .
2005-05-21

  syra
vackert - och samtidigt så oädnligt sorgligt. jag känner igen mig i din text, även jag har en syster som kämpar mot sin anorexi, och du har fångat känslan av maktlöshet, och känsan av att klamra sig fast vid det sista strået av hopp som finns kvar längst därinne.

Jag hoppas att din syster, liksom min, ska finna kraft nog att kämpa, att slå sig fri!
2005-05-21

  leopardia
vackert och berörande... första meningen griper tag direkt...
2005-05-21

  kath
Du ger din syster de vackraste tankar...mycket fint låter du orden flyta och de talar sitt varma änglsiga och starka språk, och berör...

kan tänka mig att du sklulle kunna ta bort näst sista stycket...den blir starkare så...men det är ju en formsak...

önskar att det blir bättre för henne, snart.
2005-05-21

    ej medlem längre
Väldigt vackert, gillar den här väldigt mycket, fastän jag fick en liten känsla av att den kanske är liiite för lång, den mister sin kraft lite på slutet, men det kanske bara är som jag dillar i denna tidiga morgontimma. *ler*
2005-05-21
  > Nästa text
< Föregående

milja