Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingåendet

 

Det tunga är roten till det lätta
rastlösa fötter driver till flykt
det som förr var din smärta
är nu din största tröst

hur väl vill inte sinnet
matar med behag
ur tomhetens intighet
finner du bortom alla skal
allt det som fördolts
kvar endast hjärtats nakna val 

att invänta rätta handlingen
född ur tålamod
skingrar gjyttjans försmädlighet
blir klarhet
som uppbringar månens nod

andhämtningen inuti andhämtingen
din klara lågas ljus
sök och du må finna
ur dunkla nätters brus

ur dagens vakna gryning
fäller natten sina löv
där ögon varit blundna
skådar nu purpur himlens glöd

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-08 09:39



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
\"ur dagens vakna gryning
fäller natten sina löv\"
så oerhört vackert och så poetiskt...applåd!
2008-01-09

  Vilsen Annette-hittar vägen
Mmmm den här gillar jag verkligen!
2008-01-08

  Fredrik P. VIP
/Det tunga är roten till det lätta/
det ligger mycket i den tanken
och dikten beskriver fint
konsekvenserna...
2008-01-08

  aol
gillas fint
2008-01-08

  Lena Renman
Ja den kärleken som kan ge sådan sorg och smärta och sådan glädje :-) Hoppas det senare fortsätter härska i ditt liv. Vackra ord förmedlar du här
lena
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund