Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag var ung lärde jag mig att språket utvecklats ur männens behov av att kunna kommunicera under jakten. Fan tro´t , sa Relling.......


mer om kvinnlig underlägsenhet

Självklart utvecklades vårt mänskliga språk av männen under jakt och krig -
det var dessa förfinade och intelligensanspråkstagande manliga sysselsättningar som drev fram det som i sanning skiljer oss från de osjäliga djuren. Se här exempel på manliga urljud:

Öhh! Aaaahh! Grrrums! Faaaaaaan! Ooops! Gulp!

Alla dessa kan spåras tillbaka till jaktens och stridens artikulering, ja också till det manliga orala bidraget under parningsakten. (Man kan faktiskt fortfarande finna män vars ordförråd i huvudsak inskränker sig till vad ovan exemplifierats.) Här har vi, med till visshet gränsande sannolikhet, de grundfasta byggelement över vilka vår språkliga katedral uppförts, den katedral i vars ekande tomhet vi män finna oss så väl tillrätta.

Kvinnorna däremot kan knappast ha bidragit till språkets utveckling, upptagna som de var av att sitta och babbla kring elden, eller snattrande gå runt i flock och resonera om sina ungar och om rötter och maskar och skit, när de inte skvallrade om karlar, de har fanimej varit lika i alla tider....






Övriga genrer av papillon
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-08 12:03



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Ja du Signe, kvinnornas uppgift var först och främst stammens överlevnad- att se till barnen. Och till den ändan samlade de frön (och utvecklade så småningom därifrån jordbruket)och den verkliga basfödan /förrådsfödan nere i Skåne med omnejd iallafall, nämligen nötter!! Det fanns nog inga lediga-pappa-dagar dåförtiden.;-) Så ut på jakt bara och nåde dig om du inte har gott kött med hem till elden som vi passat!
2008-01-08

  Inkarasilas
Ah, alltid en upplevelse att läsa snärtiga örfilar från dig, fnittrar lätt och nickar instämmande, har dejtat samtliga ljuden där ovan, ungefär en känsla som att stiga in i Grottbjörnens folk, ugh broder!
2008-01-08

  Åsa Gustavsson VIP
Jo minsann! masker och slikt...
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

papillon