Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just när tiden rörde vid

 

 

just när tiden snuddar vid bladet

gulnar det i vår hand

ordens eld falnar

medan vi tyder dem

 

bokstäver som förut dansade

tynar långsamt bort

 

oändlighet och slummer

smälter samman

när småtimmarnas stund

blir sekunders ögonblick

 

och tid blir otid

 

 

i en tid som inte är

formas alla ord

ur det lilla

ur vardagskänslor och tankar

som rör vid oss

och orden reciteras

som ur en vidöppen bok

 

nuet

en enda skör gränslinje

mellan ett länge sedan passerat då

och alla de oskrivna blad

som nutidens hand

berör

 

och vi förundras

över hur åren oberört vänder våra blad

oavsett om de talar om något annat

än bokens handling

 

och oavsett

hur många oskrivna blad

som återstår

 

 

©  Birgitta Wäppling, 8 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1429 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-01-08 20:38



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
lysande lyrik med
poetiskt konkreta bilder
som härmed bokmärks

"nuet
en enda skör gränslinje
mellan ett länge sedan passerat då"

vid närmare eftertanke
blir tidsbegreppet
ren mystik.
bravo!
2011-08-30

  Lyckohäxan Enediel
Mjukt och vackert skrivet!
2008-01-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt enkelt underbart vacker...Du formar orden som en mjuk
vaggning, som får mitt hjärta och min tid att slumra för en stund/B
2008-01-11

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Vacker och tankvärd text! Skrev en dikt en gång som jag kallar \"Min bok som tiger\" med liknande tema. Hälsar vännen Fredrik
2008-01-11

  Michaela Dutius
Stilla kommer orden och bildar nästan en sakral inramning åt en känsla som är svårfångad.
2008-01-11

    sunnanvind
väldigt vackert!
2008-01-10

  isabel louise
vackert och poetiskt. gillar den här mycket mycket mycket! bokmärker så klart :)
2008-01-09

    Maria Malm
Det här var riktigt hänförande vackert.
2008-01-09

    ej medlem längre
Fantastiskt fin poesi om poesi och tidens tans som drabbar oss alla
Snyggt mycket snyggt!!
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP