Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tja... well... Ingen kommentar egentligen...


Träd, och deras historier

Alla träd är dömda


att för alltid växa där deras frön grott

Undrar om det är trist
att stå på samma ställe hela livet ut?



Men träden kanske njuter av



att låta vinden bära de tunnaste grenarna i en mjuk smekning eller

att se små barn göra barkbåtar av deras rockar?



Träden breder ut sig, blottar sig


och sina blad?


när de växer, och blir större, de sträcker sig

mot himlavalvet?
Och öppnar sina famnar för oss


Träd kanske viskar i det tysta, för döva öron eller för de som tar sig tid att lyssna? Liksom blommorna

De bär på mörka hemligheter, åldrade och ärrade, men innehållande all den kunskap som livets erfarenheter ger och


som kanske någon människa aldrig kommer veta om?


Ett träd måste en gång vissna och dö.

Man kanske inte måste vara rörlig


för att uppnå något?




Övriga genrer av Amy
Läst 664 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-01-08 21:35



Bookmark and Share


  aol
så vackert berör mitt hjärta
läs min dikt dansa med träd kronor
2008-01-29

  1up
Imponerande förkroppsligande och levandegörande av trädet!

Gillar speciellt \"att se små barn göra barkbåtar av deras rockar?\"

God fantasi och ett sinne för att se det vi allra flesta hastar förbi.
2008-01-12

    Mickey Blue Eyes
Vilken härlig text!
2008-01-12

    Trast
Sköna existentiella vibrationer i denna text.
2008-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Träd är fantastiska.

Men tänk om även vi är dömda...
2008-01-12

  isabel louise
helt underbart fint skrivet...\"Man kanske inte måste vara rörlig
för att uppnå något?\"
2008-01-12

  sara-alice
fina tankar
och ja, underbara sista rader
2008-01-09

  Jessica Ebbesson
Fin och tänkvärd trädbetraktelse!
2008-01-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så fint skrivet om ett
träd, en kommentar
och en applåd är
den, absolut, värd!
2008-01-08

  tatjana
Den var helt underbar!
Jag älskar de två första raderna...
Du är en de bästa poeterna här :)
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Amy
Amy