Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gökfrossa


Hon vaknade
efter en märklig dröm


i hennes hjärta
hade en gökhona
byggt bo och
ruvat fram en unge
som pep oupphörligen



mödosamt
kom hon till klarhet

pipandet hade länge
haft sitt bo i hennes bröst

däremot


att göken så här sent
om sider
själv börjat ta hand om sina ungar
var så revolutionerande
att hon knappt kunde tro att det var sant





Övriga genrer av Bim
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-09 18:12



Bookmark and Share


    Maria Malm
Det här var tänkvärda rader.
2008-01-09

  Rachel Roth
den här väcker olika tankar om vad den kan tänkas handla om..
så ömsint och stort
2008-01-09

  lodjuret/seglare VIP
litet speciell poesi
hjärtevärmande naivitet
tycker nog jag

den här texten får därför
fyra tussilago
2008-01-09

  Hildegun Relefors
En vacker och tänkvärd dikt, som oftast!
2008-01-09

    Bodil Sandberg
Vilken oerhört vacker dikt Bim...får mig att tänka på hur livet manar oss!!!
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Bim