Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en annan vinterdag än denna då regnet fastnar i luften


Söndag vid Hellas

 
idag bryts ljuset mot mörkret

en kvinna vinterbadar i vaken
och rör sig barfota längs bryggan mot bastun

familjerna har picknick
på is och kobbar varm choklad och
ostsmörgås i slingrande grillkorvsrök

vi går bredvid skidåkarnas spår, tätt intill
djupet skymtar fram under våra fötter och
himlen dröjer som ville den ingjuta
ett osedvanligt hopp

klockan är strax tio över fyra och
det är ännu inte mörkt

nu rinner dagen in i
blåheten
och övergår i svärtat ljus

 




Fri vers av sister mary
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-11 21:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Helt fantastiskt måleriskt och underbart bra poesi!!!!applåder!!
2008-03-14

  Göran P Rödholm
Fint foto. Svartvitt och blått. Får en att se på vintern med chokladiga positiva känslor.
2008-01-11

  Ulf Lagerholm
\"vi går bredvid skidåkarnas spår, tätt intill
djupet skymtar fram under våra fötter och
himlen dröjer som ville den ingjuta
ett osedvanligt hopp\" -

det är helt enkelt en vacker slinga

tack för
2008-01-11

  berxper
Målande vackert...
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

sister mary
sister mary