Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..och ur radion meddelas Holmögadd 4m/sek.


Rapport från yttersta kanten

Dina tankar vilar på mina
ögonfransars yttersta kant,
försvinner med ett vindsvep
bort över oslagna vilda ängar

det är en sådan dag
då ovetskapen läggs för
att ruva under varma vita stenar

svaga toner från en kyrkklocka
smeker marken och katten
ligger ihoprullad som ett yllenystan
på en sliten skänk

i övrigt finns inget rapportera
denna dag



(och där från ovan läser
Stig Dagerman:
\"En dag om året borde alla låtsas
att döden vila i ett vitt schatull
inga döda illusioner krossas....
Visst är det lögn. Jag säger bara
vi kan låtsas så.\"




Fri vers av _Mian_
Läst 667 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-23 23:58



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Enastående poetat!!!
2008-03-18

  sister mary
En underbar livsrapport från horisonten!
Full av vackra bilder. Tänk bara - tankar som vilar på min ögonfrans och ovetskapen får vara så länge. Lättjefull vila som är, bara är.

Påminner mig om en stilla sommardag på Nidingens fyrplats, i varat utanför tiden
2008-02-24

  noname_realmind
Inbjudande målande bilder med en slags mystik dold mitt i vardagen.
\"dina tankar vilar på mina\" - en ordkaramell!
Skönpoetat! :))
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_