Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet är borta

Vattnet rullar in mot stranden
Det finns ingen strand
För det är en kaj
Vattnet slår mot kajen, det rullar inte
Det går inte lugnt till
Kajen tar emot vågorna
Bredvid mig går något, det är en skugga
Fast det är ingen skugga för det är tomt
Det kan vara tomt även om en skugga är bredvid mig
Här kommer jag
Jag är nu i en stad
Helt ensam

Men vänta…
Det kommer någon
Där framme ser jag en kvinna
Kvinnan gråter över sitt ofödda barn
Livet är borta
Allt är borta
Allt hon någonsin har haft
Hon är så ensam
Jag är ensam
Men inte alls
För jag är inte ensam
Jag har allt det som jag inte har
Världen är ett sjukt ställe
Varför bor vi här
Men nu är det bara vi kvar
Allt är borta

Jag vill ta hennes hand
Jag kan inte greppa den
I hennes ögon lyser en eld
Den brinner så kraftfullt som du aldrig sett något förut
Du går iväg
Lämnar kvinnan och elden
Du vet inte vad du ska göra med den
Du kan inte släcka ett liv
Elden brinner för henne
Man släcker inte någons eld
Jag har aldrig sett min eld.
Jag har ingenting
Men jag har allt
Kvinnan är nu borta
Varför fanns hon?
Du vet ingenting
Vet bara att du är här,
Eller är du här?

Kvinnan är ensam men månen kommer alltid att vara ensammare..




Fri vers av svartasfalt
Läst 308 gånger
Publicerad 2005-05-22 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svartasfalt
svartasfalt