Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir jag så oerhört förbannad när jag ser de flottiga, debila, knappt åttondelsbildade spyor som skall föreställa våra företrädare i riksens råd och regering för att inte tala om den bedrövliga affärsadel som berikar sig på vårt arbete.


Klassisk kunskap och latin - är det någon slags sjukdom??

Ingvar Björkesson har med oöverträffad lärdom och blixtrande litterär förmåga översatt och tolkat Dante, Petrarca, Vergilius, Propertius, Baudelaire och Homeros - det är väl ändå bra onödigt! En sådan jävla parasit! Kan han inte göra något ordentligt, kanske som Business controller inom kultur - och fritidsförvaltningen - \"vi brinner för kultur och fritid\".
Det är en jävla tur att vår svenska skola -\"bäst i världen\"- förhindrar att sådana element får möjlighet att utveckla sina intellektuella lyten i framtiden.

Jag vet att nånstans finns en god giljotin undanstoppad. Den borde väl i alla fall kunna smörjas och putsas upp och därefter få en lite mer framskjuten placering om inte annat som en påminnelse om alltings förgänglighet




Övriga genrer av papillon
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-14 01:23



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Giljotinen lär numera tillhöra Nordiska Museet efter att tidigare varit uppställd på Polismuseet. Den importerades till Sverige som jordbruksredskap och är obetydligt begagnad.

Jag håller med om att en hel del av topparna såväl i politik som ekonomi är rejält obildade. Samtidigt är de nog rejält fega också, så det räcker nog med att hota med giljotinen (man kan väl halshugga en kyckling för att understryka hotet) för att de skall storma kursverksamheterna i klassiska kunskaper! En bra idé tycker jag ... spring för livet, Johan Stael von Holstein ...

Undrar vad svaret på frågan \"har du läst någon bra bok på sista tiden\" skulle bli om den ställdes till exempelvis herr statsministern?
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

papillon