Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om hur dina andetag vaggar mig till ro om kvällen

 

Tystnaden så kompakt
att rytmen blir till hav
böljande vågor föds
där själen har sitt nav

där ur längtans inre
långsamma stränders lov
faller sig likt silkesväv
på drömsömnens hinna

i nattens sista timma
hörs ljudet av din andning
rulla bort likt ett långsamt tåg,
alltings genombrytande förvandling
försvinna bort i dimman

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 303 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-01-16 08:23



Bookmark and Share


  isabel louise
helt underbart vackert!
2008-01-18

  Nina V A
som varm andning mot öppet ansikte, naket men starkt tryggt och buret osårbart, verkligen finstämt!
2008-01-17

  issac.a.m
Helt underbart..
2008-01-17

  Sanningsägaren VIP
förlåt mig
men jag tycker den här fina dikten
förlorar på sin titel
jag undrar verkligen om det skall
vara andedräkt? alltså lukten ur munnen
skulle hellre vílja läsa:
\"dina andetag vaggar mig till ro om kvällen\"
ska det inte vara andetag?
kanske är jag konstig
men den är verkligen finstämd
dikten fast jag var avskräckt av titeln
först
bara ärlig
Åsa
2008-01-16

    ej medlem längre
Underbart vackert vännen!
2008-01-16

  Michaela Dutius
Kan nästan känna vaggningarna genom dina ord...superbt bra skaldat
2008-01-16

  ~~*MariamAurore*~~
alltid så vackert :)
2008-01-16

  aol
så tryggt fint
2008-01-16

  Lena Renman
Härligt rytmisk rimmad kärleksförklaring om att känna sig trygg.
Längtansvärt. Tack. Lena
2008-01-16

  Night Soul Woman
Vackert skrivet och lite mer därtill:)
*applåd*Tack för läsningen!
2008-01-16

  Fredrik P. VIP
inledande strofen
magnifik...
2008-01-16

  Patrick K
vackert avslut, mjuk och härlig poesi
2008-01-16

    Lindizz
vacker
2008-01-16

  glittertindra
vackervackervacker... det är stort få sova bredvid någon, stor som liten... en vacker trygghetskänsla...
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund