Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett angeläget problem som bara tycks bli värre....


Katt, tag ditt ansvar!

Vi katter måste skärpa oss
när det gäller våra människor -
hur ofta skaffar vi oss inte en människa
och behåller henne
för längre eller kortare tid
för att sedan bara dumpa henne
när vi får lust till det!


Det gäller särskilt er hankatter -
ni verkar inte alls ha några känslor
för era husmänniskor.
Hur ofta ser man inte
förtvivlade övergivna tammänniskor
stryka omkring i buskarna
ropande sin ägares namn.
Det finns katter som,
fullständigt oberörda,
kan sitta och iakttaga detta
beklämmande skådespel
kväll efter kväll.

Skäms på er!




Övriga genrer av papillon
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-16 12:37



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Husmänniskor, tammänniskor - fina ord! Skön läsning! Jag tyckte att rubriken såg finfin ut också, med sitt beskäftiga allvar och med ett g i \"tag\"!
2008-01-16

  Michaela Dutius
Underfundigt omvandlat väcker det nya tankar
2008-01-16

  Markattan
Härligt sett ur kattens perspektiv - men jag betvivlar starkt att de manar varandra till skamvrån ;o)
2008-01-16

    Bim
..må vara problem som du säger,-det struntar jag i och skrattar gott-
dagens första goa skratt,-tack för det!
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

papillon