Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var saffran

Du var saffran
fröströdd och besjälat vit
vikt i sammet
under ljuset från miljontals år


Inramad i kallelsen
från Andromeda
ur tidvattnet förlöst
under fladdermössens vingar


Rakt ner i försakelsens tid
språnget från besinningen
lade dig i vaggan
av min solskavda vidskepelse


Rofyllda tårar
forslikt fyllde
oförsonlighetens hålrum
där den kastlösa vinden är ett utanförskap


Välmenande men kall
svek du allt som byggts
i sten och starka stoder

malde och förtrampade
trasade och stötte
allt som upprätthöll

de likbleka orden
till sanningar





Fri vers av Litorina
Läst 896 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2005-05-23 16:54



Bookmark and Share


    Smaragden
Bra!
2007-08-03

    BetweenTheLines
vackert och tillbakahållslöst formulerad

i like it!
2007-08-03

    Oprofessionell
otroligt vacker, bli vimmelkantig
2007-08-03

  leopardia
vackert som sorgligt som känslosamt som berörande som luft under vingarna...
2005-05-23

  Evelina
Det här är bra, riktigt bra. Föll pladask för titeln. Saffran tycker jag var ett perfekt ord för man förstår så väl att personen är dyrbar.Saffran är ju inte precis billigt heller.
Gillar flytet i dikten som gör den härlig att läsa hela vägen.
2005-05-23

    ej medlem längre
Verkligen bra skrivet, undrar lite bara 5:e stycket, du menar väl "välmenande"?
2005-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina