Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stön

 

Det är inte hur du faller offer
för min likgiltiga förmåga att stöna
som förbryllar mig mest, utan hur du
anförtror mig kaskader av förnöjsamhet
som väcker åtlöje, hur din stolthet
lägger din hand över rodnaden
för att stilla skammen,

tror du inte jag ser, hur du skyler
dig från smärtan av att vara ratad,
enkom min njutning är gott nog för en
som inte är sann

Äkthet lyder inte under åtråns lagar
den brinner ur varandets nakna ridåer

dit du aldrig vågar




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 418 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-01-17 22:06



Bookmark and Share


  stronza
så bra du skriver och beskriver
2008-01-19

  glittertindra
\"äkthet lyder inte under åtråns lagar, den brinner ur varandets nakna ridåer dit du aldrig vågar\"
så... otroligt... väl.... uttryckt....
2008-01-19

  Catrin
Oj här var det någon som fick en rejäl duvning... skickligt framförd rak höger!!
2008-01-18

  Vilsen Annette-hittar vägen
Kändes nästan som du gav någon en örfil ;)
och det är styrka i orden!
2008-01-18

    Damm
För att hålla sig på ytan krävs inget mod, men precis som du beskriver så bra så är det ju också det enda man får tillbaka i det läget: ett falskt stön. Kanonbra!!!!
2008-01-18

  Ulf Lagerholm
dett är en intressant text, i sin bas gestaltar den frustration, en otillfredställelse över de tillkortakommanden som ju blommar i de flesta normala förhållanden

vad som då ter sig en aning märkligt är ju att diktjaget \"ondgör\" sig över det vilsna och lite tafatta betéede diktduet uppvisar, i en nästan raljerande ton, jag uppfattar inte det som de fria konsternas uppgift, att kritisera, däremot är dess sanna arbete att försöka analysera det egna, den personliga uppfattningen om vad som sker utanför det egoistiska nakna skinnet
2008-01-17

  Arwen
djupt!
2008-01-17

  Last Word Spoken
aj, någon fick sig en skopa här!

Sista raden är rent av smärtsam,


\"dit du aldrig vågar\"


Jag blev lovad en park med blommor en gång,
men fick inte ens en ros. För ´någon´aldrig vågade.
Ja, finns allt dem med stor vilja
och lite mod.. sorgligt.
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund