Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den där kärleken som man aldrig hittat. Eller hittat och aldrig fattat.


jag är fan rädd.

Min kärlek
Till dig

Är gömd inuti en låda
Inuti ett bankande bröst
Där förvaras den
tryggt och säkert


fängslad för att den var
För subjektiv
För selektiv


Likt en fågel
fjättrad i kjedjor.


Men!

tittar du noga
ser du den nog
precis där

bakom hjärtklaffen


Och där förblir den..


För att jag är rädd
det är faktiskt så

För rädd för att följa den
Det känns säkrast
att dölja den


Men framför allt

Rädd för att lyssna på hjärtats röst
och öppna lådan inuti mitt bröst


och finna den tom




Förlåt
Fru Fortuna
jag svek dig igen




Fri vers av Piece
Läst 512 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-17 23:31



Bookmark and Share


  Glitteringly
Så, du får lite kritik av mig tillslut (vem vill vara en lam apa?) ;)

Det jag gillar med ditt sätt att skriva är att det känns väldigt avskalat och rent. Det ligger alltid en tyngd bakom dina ord, som gör att man tar dem till sig, läser långsammare för att ta in det du lämnar ut.

Jag gillar också att du då och då lägger in ett rim eller halvrim, (röst/bröst), att du har välplacerade kursiveringar och skapar en effekt av gemener och versaler i början av raden.

Det du faller på är att du inte skiljer på de och dem, och ibland slarvfel (ex. kjedjor)

Sedan är just denna dikten ganska kort, och därför skulle jag vilja ta bort ett \"bröst\" (haha det kan ju misstolkas ^^) du skulle kuna ha en spännande metafor, typ revbenskokong eller.. jag vet inte. Det är bara jag som är petig. Och det måste jag vara för att ha något att säga om detta.
2008-02-17

    ~maria~
var aldrig rädd att visa din kärlek!följ alltid hjärtat och låt fågeln slå ut sina vingar och flyga, för om kärleken inte är besvarad kommer fågeln att återvända och vänta tills nästa gång den får slå ut sina vingar, och vem vet den gången kanske det verkligen är äkta kärlek och då får fågeln vara fri och flyga i evighet.fint skrivet.
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Piece
Piece