Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En något omarbetad gammling ur arkivet.


Salvia, citron och nypressad olja


En funnen bortglömd skål
med druvor plockade i lundar
som aldrig besöktes annat än
via ordens sköra trollsländevingar

men ännu skönjes dofter genom väggar
av salvia, citron och nypressad olja

en sötma djupt bevarad
bakom skrynkliga minnesskal.




Fri vers av _Mian_
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-19 11:37



Bookmark and Share


  Almagrundet
Där kallade du fram bilder från både den italienska och den franska landsbygden där tiden verkar ha glömt hur den gör. Tack för denna fina poetiska målning!
2008-02-19

  noname_realmind
En sköning med dofter och rymd. :)
2008-01-19

  Maria Zena Viklund
men ännu skönjes dofter genom väggar
av salvia, citron och nypressad olja

åh du får doften att stanna kvar leta sig in och växa, underbart skrivet!
2008-01-19

  Rachel Roth
tycker särskilt om den sista versen

\"en sötma djupt bevarad
bakom skrynkliga minnesskal\"

magisk i sin effekt
2008-01-19

  DanSan
******************************

Och se där den blev ju helt underbart
drömsk med sina vackra bilder!

*APPLÅD*

******************************
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_