Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blåser i våra sinnen

 

det blåser i våra sinnen

stormande tankar vindlar

i tankeströmmar som inte är

 

för nattens kuling har tagit

vår sinnesro i beslag

och ingenting lämnat till övers

 

för våra tankar

att formas

för våra minnen

att utforskas 

för våra liv

att levas

 

vi trotsar i all tysthet

de stridande föreställningar

som länkar vår själsförmögenhet samman

med oroshärdar

 

vänder dem ryggen

med pilar brännande i ryggtavlorna

som vore de månbelysta darttavlor

med kvällningens vändpunkt

i fokus

 

i motljus vandrar vi

mot vår välkomnande övertygelse

till nya stränders hav

till nya landskap

där vildaplar omgärdar nattens stillhet

och ostördhetens själsfrid slagit sin ro

 

och allt medan doftminnens smaker frodas

ryser själarna till av krigets tinnitus

och vi berörs

till ögons gråtmildhet

av ingenmanslands tomhet

 

 

© Birgitta Wäppling, 19 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-21 18:52



Bookmark and Share


  Catrin
En härlig dikt att läsa, orden flyter och det känns lite som hela dikten är en åktur en upplevelse resa där man njuter av utsikten och insikten. Applåder!!
2008-01-22

  Åsa Gustavsson VIP
man läser och läser
och kan inte sluta
för att man är så berörd...
fint skrivet!
2008-01-21

    ej medlem längre
Vacker och positiv text. Gillar speciellt:
\"ryser själarna till av krigets tinnitus\"
Mycket snyggt formulerat!:))
2008-01-21

    sunnanvind
stark...talande, målande, vacker!
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP