Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att gå på vatten

 

Att växa medvetet
upp ur askan

kräver sin initiering

för det går inte göra samma val
som då

befriad, skulle man kunna säga

men jag strävar alltjämt mellan
det lilla och det stora

kan inte älta, men ej heller smälta
att du försvann från mig

år av självkännedom
vet du vad priset är för den
vet du vad kärlek är
det är att kunna vara utan dig
utan att tappa taget

från relingen




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 431 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-01-19 23:04



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Väldigt fint, inte minst: \"kärlek är att kunna vara utan dig utan att tappa taget från relingen\". Strålande! Förmodar att det gäller även \"kunna vara utan din respons..\"
2008-01-21

  Lyckohäxan Enediel
Jättefin dikt som känns så tänkande och bra.
*tummen upp*
2008-01-21

  boen
Underbar text, särskilt

\"Att växa medvetet
upp ur askan

utan att tappa taget
från relingen\"
2008-01-20

  issac.a.m
vet du vad priset är för den
vet du vad kärlek är
det är att kunna vara utan dig
utan att tappa taget
från relingen
Din dikt väcker tankar...
man blir berörd på djupet,det är en dikt för de som vill tänka..
vill känna med dig när de läser ..

Maria..Din dikt är helt underbar
2008-01-20

  Henrik Svensson
Fint...
Vackert...

Två tummar upp:-)
2008-01-20

    Maria Malm
Gillar slutet speciellt, bra.
2008-01-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att hålla taget
hitta draget
ha har man jaget!
2008-01-19

  Lena Renman
Mycket väl beskriver du detta att måste liksom välja mellan sig och ja dig..ett val som, det tycks mig, verkar vara kvinnor som måste göra. Hoppas det var så, upphör att vara så och att det väljs för den styrkan som krävs att stå strark med sig själv i famnen först. Hoppas diktjaget släpper taget och vid fallet inte tappar relingen men faller in i sig själv. Där finns vad jag tror, alla gåvor.


Lena
2008-01-19

  aol
gillas bra frågor du ger svaren bravo maria
2008-01-19

  Erik L
Bra text där jag i synnerhet gillar avslutningen. Bra!
2008-01-19

  glittertindra
att klara sig själv trots allt...
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund