Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som ketchup.

Jag kom skrikande och tanig från mamma lilla,
jag har stirrat,
krypit,
skrikigt,
haltat,
gått
och sprungit fram genom år av fläderblomsträdgårdar
och fått krigsärr över hela min kropp.
Och nu så snubblar jag fram i gångar av sprayhår och kajalögon,
försöker lära mig allt som de säger är värt att lära sig.
Dunkat huvudet i otaliga mattetal och klottrat ner mig själv i små stjärnor i papperskanterna.
Klippt av mig det blonda håret och färgat det argt rött,
som blod,
som rosor,
som ketchup
och som jag.
Försöker lära mig att gå rakt i skor som klämmer,
och när livet tillslut har karvar ut sina linjer i mina kinder och min röst börjar darra
ska jag sluta dom där ljusblå ögonen som har sett allt
som har varit värt att se för mig.
C\'est fini




Fri vers av Sofiapoema
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-20 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema