Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
finns det egentligen någon som är fri från skuld?


Den som är fri från skuld kastar första stenen

Hon sade;

- Den som är fri från skuld kastar första stenen.

Han höll den gråspräckliga stenen med ett fast grepp i sin hand,
utan att tveka efter att dessa ord uttalats höjde han sin hand och kastade iväg stenen med fullaste kraft.
Han böjde sig ner för att greppa tag i en ny, även den kastade han iväg.

Hon tittade sorgset på honom, vände om och gick

och så vitt hon vet:

så står han där än i denna dag och kastar sten.
för en mer skuldfri människa än han finns det nog inte...




Fri vers av NågonAnnans
Läst 533 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-22 13:08



Bookmark and Share


  Svante
Ingen är fri från skuld, och man ska inte kasta sten. Finns visserligen en hel del att ha synpunkter på kring bibeltexten i fråga. Men det här var en bra text om en som verkar vara en riktig idiot.
2008-07-05

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mycket bra
2008-01-24

  Rosmarin
Vass text!
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

NågonAnnans
NågonAnnans