Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sista självaktningen satt sig i strupen

 

Hur gör man när varje atom klyvs
när barriären brister, pulsådern rämnar
där varje andetag är ett skenande tåg
som förlorat sitt mål.

Hur gör man för att överleva
när alla dörrar stängts och den enda
luft som finns kvar är den som andas
genom kroppens hålrum.

Där allt går i bitar, den sista
självaktningen satt sig i strupen
och kräkts upp, för hur reser sig
en människa ur raset som byggts
på hopp och drömmar.

När natten inte kan bli mörkare
och ljuset vägrar infinna sig
då inga utvägar längre finns
skeppsbruten på ett öppet hav
utan varken reglar eller nav.

Inte vilse i förvirring utan vilse i
känslostormar där du sjunker
för varje våg som kastas upp
blir ett Dantes inferno utan svar.

Jag överlämnar mig i natten
låter allting rämna, ut ur klyftan ser
jag det jag vägrat se,
men fortsätter blunda förmår ej mer.

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 298 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-01-22 20:21



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Starkt, sorgligt, känslosamt....
Den \"sätter sig\" i kroppen.
2008-01-24

    Bodil Sandberg
Du har onekligen fångat den där nattsvarta känslan av totalt inre kaos här...applåder!!!!
2008-01-24

  Lena Renman
Som ett svart hål som öppnar sig inunder och man faller handlöst...

Naturligtvis skrivet vackert magiskt och mycket bra som vanligt då det gäller dig!

Till diktjaget vill jag säga, håll dig i kudden och hjärtats alla hörn, andas och låt vågen sköja över och förbi.

Lena som applåderar
2008-01-23

  issac.a.m
Underbart Maria...
2008-01-23

    Damm
Bra på alla sätt!! Innehållet, takten, styrkan, helheten är faktiskt helt perfekt!!!
2008-01-22

  boen
Fenomenalt skarp dikt,
känner verkligen vad
det handlar om som
läsare
2008-01-22

  ~~*MariamAurore*~~
alla texter du snickrar ihop
är så makalöst bra

/SingMaria applåderar!
2008-01-22

  ~~*MariamAurore*~~
alla texter du snickrar ihop
är så makalöst bra

/SingMaria applåderar!
2008-01-22

  Fredrik P. VIP
magnifik dystopi!
stor tyngd i orden.
Bra!
2008-01-22

  aol
den grep tag i mitt hjärta
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund