Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En psykiatrisk term...


En vass diamant

vasst klart hårt som gnistrande kristall
reflekterar solljuset färgskimrande kallt

knivskarpt vackert smärtsamt skärande flerdimensionellt

Isen ryser

paradoxalt nog

EOFORI är smärta bakofram




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 549 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-24 06:01



Bookmark and Share


  konstkick
Jag gillar hur du beskriver känslan i ord. Det lyckas du väldigt bra med.

Jag har dock aldrig hört om eofori om detta nu skulle vara annat än eufori och ordet verkar inte finnas i ne och ingen beskrivning finnes på google heller.

Men dikten i helhet är väldigt bra.
2008-02-17

    Peter Strid
isen ryser
2008-02-07

  Carola Zettergren
Den här dikten verkar skapa förvirring:Jag menar EOFORI-kraftigt förhöjd sinnesstämmning!!!!INTE eufori-högmod!
2008-02-03

    © Birgitta Wäppling VIP
Snygg vändning på slutet
Eufori är smärta bak och fram

Texten vittnar om en härlig skrivglädje, även om språket kan förbättras (färgskimrande, eufori ...)
Jag tror du skulle kunna öka känslan i dikten genom att stryka \"paradoxalt nog\".
2008-02-03

  Hildegun Relefors
nivskarpa ord rakt in i mitt hjärta
2008-01-26

  Moniqa
Mmm...skärande tonart ... idet skimrande..... superbra! =)
2008-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Eufori

Färgskimrande

Ja, tänk att en skarping kan vålla sådan smärta...
2008-01-24

  Michaela Dutius
Mycket sant de sista raderna i din text.
Tycker om jättemycket!!
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren