Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om personangrepp

Det finns något slags jävla consensus om att personangrepp är något tadelvärt. Vad är det för joll? Ett friskt personangrepp gör människan glad!
Det bästa personangrepp som jag sett var i tevens barndom, kulturdebatt i direktsändning:
Den höglärde, obotligt stockkonservative katoliken Sven Stolpe spände ögonen i den lika höglärde, men liberale och icketroende Olof Lagercrantz och väste som en irriterad skallerorm : "Sådana som Ni borde hackas i bitar och bäras ut på ett dasslock."

Sådana personangrepp kan glädja vem som helst!!




Övriga genrer av papillon
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-24 23:39



Bookmark and Share


  [jimmy]
ja, teater och cirkus är det många av oss som gillar, som åskådare...
sedan kan man ha behov av att gnabbas
eller t.o.m. fajtas, om det är frivilligt
man vill ju helst välja sin strid själv...

men om det inte frivilligt
de kan det lätt bli mobbning
2008-01-26

    papillon
Tack för kommentar - javisst! Det för mig försvarbara personangreppet skall med nödvändighet vara direkt kopplat till något vederbörande står för, en tydligt framförd åsikt eller av övertygelse begågna handlingar - inte till utseende, härstamning, sexuell identitet eller liknande. Sedan kan det diskuteras om det är nödvändigt med någon slags andlig jämbördighet - på något sätt vill man ju gärna se motståndare i samma viktklass. Men det kan inte förnekas att det ibland kan skänka en ofrom glädje när någon särskilt motbjudande mänsklig lus plattas ut till en blodig fläck av en överlägsen själ.
2008-01-25

  LassO
Kul ;=)
2008-01-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hihihihi
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

papillon