Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är dags för fortsättning nu


Om hur livet knullar oss alla del 4


Vitrinskåpet skriker
i trötta ögon
tåget väntar på perrongen
du slurplar i dig en grogg
och lutar ditt huvud mot
den inrökta väggen

men tänk på henne
hon med blonda lockar
som förgyllde en vintermorgon
med att andas, med att existera
inte bara frågar hon sig
hur ett äktenskap
hur kärlek
hur band
kunde slås till spillror
framför ögon så sköra mot verkligheten
och en längtan så stor
efter en faders famn

fotöljen betungas av sorger
och av dig
hur din beniga kropp
blivit som ett svart får i din systers ögon
och hur din mor kämpar
för att måla dig vacker än en gång

hur vågar du finnas med frånvaro
en julaftonsmorgon
sängen är tom
lakanen är blöta
en tår
och flera liter vodka

hur kan en spegel möta dig?
hur kan du slungas in i hennes blå ögon,
när du ser dem skvallrar om besvikelse
hur kan du ändå, vända om igen.

En flicka vandrar in i mormors famn
som otryggt vaggar henne till sömns
vaggar henne i oro, i rädsla

släkten har påtvingats en munkavel,
för du, du valde att fira jul på en sjukhusbädd.

din dotter ler
fast vi vet att du skurit av hennes vingar
rädslan vi bär att dessa vingar aldrig kommer synas igen
att hon aldrig kommer flyga igen


inte precis vad som stog på din dotters önskelista
vi höll inte hennes slitna händer
för vi va fulla av din skam som du aldrig bar

för du skapade ett mirakel med dina händer
med någonslags kärlek som du bedrog
din fru gick iväg från din skugga
och du
slog in ljus i ett paket
gav det till mig
och jag funderar på om jag en dag ska sätta det på din grav
eller om jag ska tända det
i hopp om att du dyker upp

nästa jul




Fri vers av Fantasioffer
Läst 545 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-27 15:46



Bookmark and Share


    Oprofessionell
gillar de här texterna, känns lite sådär mer kaxigt och out there på något sätt
2008-04-03

    majbarn
du skriver så fint och jag saknar dej så himla mycket
2008-03-26

  Vilsen Annette-hittar vägen
Otrolig verklighetsbeskrivning och jag känner mycket inför dina ord. Skrämmande men ändå så verkliga!
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Fantasioffer