Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än har sången inte tystnat

 

Hör du hur svalan sjunger
under kyrkvaktarns tak
hör du sången om lögnen
där allt gick förlorat i ett enda slag.

Där vitt blev svart och svart blev vitt
och inga gråskalor emellan.
När katten blev demon och kvinnan sköka,
när lusten blev djävulens verk att förslösa.

När Herren tog makten då försvann
den grönskade skatten
och gott blev ont och ont blev gott
och härligheten blev Guds bonings lott .




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-28 12:21



Bookmark and Share


  Dilsewat
Välskrivet!
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund