Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känner inseglet fladdra förbi

 

Jag reser mig nu ur lögner o förfall
när sista muren föll,
spillror som skar djupt,
sveddan blev mitt ärr
din kärleksfulla gåva

ur din död kunde jag slå mig fri 
känna inseglet fladdra förbi
en vindil naken och osedd

längtansfull och skör
där ljuset letat sig fram
där sanningen landat
på ny och säker mark

ty där mörkret vilat
tungt och oresonligt
fladdrar nu fjärilsvingar

och i dunklet alltjämt
slår nya vågor fram
ur springor söker
nya vägar finna

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 336 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-31 11:56



Bookmark and Share


  devilsangel
Om att besegra mörker med ljusets kraft. Det är svårt men det går men det kräver styrka, vilja!
2008-02-09

  Patrick K
vackert avslut!
2008-01-31

  Lena Renman
Här fladdrar hoppet med fjärilsvingar så vackert i mörkret och kommer att finna ljus :-)

Lena
2008-01-31

  ~~*MariamAurore*~~
vackert gumman :)
2008-01-31

  issac.a.m
Enastående vacker dikt med starkt berörande ord ..
bokmärker ..
2008-01-31

    ej medlem längre
Vackra rader, tro och självrespekt, optimistiska tankar om farmtiden, alldeles underbart skrivet!
2008-01-31

  Fredrik P. VIP
känns framtidsoptimistiskt
fastän backspegeln förmörkar.
2008-01-31

  isabel louise
vackert och smärtsamt berörande!
mycket bra!!!
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund