Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig en Gud


Vi är alla rädda
Vi vill ha något värt att tro på
något tryggt att hålla fast vid

Något som ger varma förhoppningar
när hoppet är nära döden
Pusslar samman de bitar
som behåller ens lugn
och som bebor ens hjärta
när det är så tomt att det ekar

Något som kan ansvara för att svepa undan tårar som faller

Något som förhindrar död


Då man nästan drunknar i livets tidvatten
när marken blir instabil
och de få trådar som håller i förnuftet
nästan lossar
Då behövs sannerligen något

Något som kan rädda
en skräckslagen människa
från ett hemskt öde


Något som kan inge mod och liv




Fri vers av joss
Läst 505 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-31 17:39



Bookmark and Share


  Lucie
Jag tror inte på någon gud, jag tror mer på det jag ser och hör. Självklart är vi alla rädda ibland, vill ha något att hålla fast vid. Då är det lätt att börja fundera på om man ska söka sig till någon gud.

Jag tror att inom en själv finns där en styrka även om man inte tror det. Det gäller bara att hitta den.

"Pusslar samman de bitar
som behåller ens lugn
och som bebor ens hjärta
när det är så tomt att det ekar"

Tycker om dessa ord. Tomhet kan eka rejält mycket. Jag vet också hur det är. :)
2009-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Jesus skulle kunna säga som Johnny Rotten sade en gång: \"No one invented me!\"

Det var Jesus som skapade oss.
2008-01-31

  Vind
Jag tror du förstått varför det uppfunnits religioner...
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

joss
joss