Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mysteriet



Jag äter frågor
och sover i gåtor

klär mig i ledtrådar
cyklar på nyfikenheten

in i denna text
och sedan ut i världen



Men världen sväljer gåtorna
och tuggar sönder frågorna

för att sedan spotta ut
intetsägande svar

irrelevanta förklaringar
förenklade instruktioner



Jag vägrar att äta detta
min diet är strikt

jag väntar på svaret
som mättar för evigt

men vet att det är fåfängt:
Mysteriet är för vackert för att avslöjas



Hungern är mitt liv
den för mig nära Undret

som drar in mig i gåtorna
där jag kan äta frågorna

som ger mig kraft
att leva ännu en dag




Fri vers av Ken Taurus
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-05 05:53



Bookmark and Share


  KristinaE
.. vilken text - helt underbar - men det gäller att inte leva där i djupet utan äga förmågan att finnas i \" vardagens verkligheten\", där de flesta lever.. annars går man under???
2008-02-11

  Larz Gustafsson VIP
Hungern är mitt liv
den för mig nära Undret

Där har du fångar en grundläggande sanning.
Vågar jag använda mig av uttrycket fundamental...?
Jag tog risken!
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ken Taurus
Ken Taurus