Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En djävul under näsan

Jag har försökt att säga upp bekantskapen
med en gammal vän
men det har visats sig vara lättare sagt än gjort
han kan vara borta i veckor
men sen står han här och bankar på min port

visst kan han vara trevlig
ja, riktigt roande ibland
men han är alltsom oftast kvar när jag fått nog
djävulen under näsan
är den som drar mig runt från krog till krog

bakfull och jävlig
mitt på ljusa dan
har jag vaknat upp alltför många gånger nu
och tänkt att aldrig mer
bara en liten djävul så baksmällan går ur

sen några timmar senare
då är man bästisar igen
då sitter man på en pub och mår så gott
och man tänker på sin flicka
medans man hittar i sin ficka
en bunt med telefonnummer man fått

det är en efterhängsen djävul
som en blåsa på tungan
som ett myggbett som vägrar att ge vika
men har han väl varit här en kväll
då är djävulen under näsan svår att svika

du djävul under näsan
stick ej hit snoken din igen
jag är trött på ditt feta tryne i min trut
då svarar djävulen under näsan
\"jag kommer hänga i din tunga tills ditt liv är slut\"




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 469 gånger
Publicerad 2005-05-30 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm