Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnens apostlar

Ni som sitter där uppe
och fattar besluten
Ni som alltid säger
jag har ingen makt
Hör ni vad jag säger?
Vi ska komma och ta er
Jag ser era miner
Ni flabbar, ni skrattar
Inte gäller det oss
Ni ljög för min far
Ni ljög för min mor
Ni var lögnens apostlar
när ni sa att om alla
köpte en bil och
byggde eget hus
skulle vattnet bli rent
och himlen vara blå
Ni sa att om alla
var sin lyckas smed
skulle välståndet stiga
och skogen stå frisk
Ser ni nu vad vi fått?
Vintern blir storm
De gamla dör i hettan
Skogarna blir öken
Floderna utan fisk
Det Stora slår tillbaka
Märker ni det inte?
Jag vet vad ni säger
Jag har hört det förut
Det är inte vårt fel,
ni röstade på oss
Vi säger ni ljuger
för att rädda ert skinn
Ni säger jag är för dum
att förstå er fina planer
Ni säger jag inte
läst böckerna ni läst
Men jag tjänar inga pengar
på att säga ni har fel
Det är ni som blir rika
på att hålla era tal
där ni förklarar att
ni inte bär skulden
Sen packar ni väskorna
beredda att sticka
när Det Stora kommer
för utkräva sin hämnd
Jag och alla andra med mig
vi har ingenstans att fly
Och nu säger vi er
det enda vi kan säga:
Vi ska dra er inför domstol
som man gjorde i Nürnberg
är nittonhundrafyrtiosex
då man hängde Hitlers gäng
Vi ska göra det igen
och vi ska göra det igen
för ni är inget annat
än Hitler som går igen




Fri vers av montaigne
Läst 484 gånger
Publicerad 2008-02-13 09:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är en av anledningarna till att jag håller mig utanför politik och river mitt röstkort offentligt.
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne