Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människohav

Inomskärs
svallar vågorna mot mina drömmars
ensliga öar

Seglen slits i stormar
genom skärande ljusblixtar

Skummet fräser jämns med hjärtats stenslipade stränder

Nattsvart vatten gömmer mina tårar

djupt

djupt

ner


Där inte ens själen ser




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 434 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-14 18:27



Bookmark and Share


    amorfati
jag gillar de klara bilderna som du målar upp.
2008-03-23

  Hildegun Relefors
Starkt, vackert och omtyckt av mig, som älskar havet!
2008-02-14

    tramp
hmmm en djup poesi av innerlighet som berör. starkt
2008-02-14

  korpfjäder
Det du skriver ger mig bilden av att det inte bara är på öppet hav man finner de stora djupen, de kan finnas inomskärs också, där vinden inte kommer åt på samma sätt, och där ytvattnet kan vara lent och varmt trots att det i djupen alltid är sju grader....och stilla.
2008-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren