Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olle Strandberg var författare och journalist och skrev ett par i tacksamt minne bevarade resböcker under femtiotalet, en från Afrika,\"Jambo\" och en annan från Västindien \"Lättjans öar\" Detta är hämtat ur den sistnämnda.


Visa ord

Författaren sitter och dricker tillsammans med en av ortens polischefer på en bar i hamnkvarteren, jag tror att det är i Haitis huvudstad Port-au-Prince. Stämningen är uppsluppen bland sjömän och fnask. Så har till slut en norsk sjöman fått för mycket sprit i sig och han faller, stor och lång, som en fura tvärs över krogens golv. Innan dammet ännu lagt sig tassar ett gracilt litet fnask till den fallne och muddrar omsorgsfullt hans fickor på allt av värde inklusive alla sedlar som han fyllt fickorna med. Författaren undrar för sig själv om inte polischefen skall ingripa men ack nej - denne sitter och snurrar sitt glas och iakttar roat det hela innan han lidelsefritt mumlar ett lokalt ordspråk: "När det stora trädet faller äter den lilla geten av dess blad"




Övriga genrer av papillon
Läst 223 gånger
Publicerad 2008-02-14 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

papillon