Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sångfågel

Sångfågel, sjung om nånting glatt
som jag kan drömma om inatt
så jag slipper vakna i panik
när jag hör vildvittrornas skrik

ett svullet öga ber om råd
hur får jag honom sluta slå
hon törs varken gå eller stanna kvar
vad ska jag ge henne för svar

hjälp henne komma ut
sjung om hopp och lyckligt slut
det måste finnas något sätt
att rätta till det som gått snett

hon tittar på sin spegelbild
hon börjar gråta, blir helt vild
men snart ska inget va som förr
för bakom spegeln finns en dörr

hon krossar spegeln och flyr ut
sångfågeln sjunger visans slut
sen flyger den bort
och lämnar inget öga torrt




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 357 gånger
Publicerad 2005-06-01 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm