Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar mig friheten att citera en dikt av en diktare som har kommit att ha stor betydelse både för mitt liv och för mitt skrivande Det är en dikt av Nils Bolander. Om du inte vet vem han är så gå gärna in på denna sidan: http://sv.wikipedia.org/wiki/Nils_


Jag mötte lyckan häromdan



Jag mötte lyckan häromdan
och jag blev rent förskräckt
så allvarsamma ögon
och en så sliten dräkt

Man hade sagt att lyckans bild
var ljuvhet utan gräns
men hon som kom på vägen
var inte vacker ens.

Hon hade tärda anletsdrag
och bar en börda tung
men när hon talte till mig
var rösten varm och ung.

Hon talade om mänskors nöd
och tjänst hos nådens Gud
men om sitt eget öde
hon sade ej ett ljud.

Åh - nu förstår jag lyckans väg
att ge med råge full
att brinna fort och brinna ner
för kärlekens skull




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 2959 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-02-17 12:56



Bookmark and Share


  backsippa
Helt undebar, mer behövs inte
2008-02-22

  Bibbi VIP
\"Sätt fyr på mig och låt mig brinna tills Du tar hem mig!\"(genom Britta Hyllstam i \"Uppenbarelser i vår tid\") har varit min bön och önskan i många år.
2008-02-21

    Glittra G
Mycket fin dikt. G
2008-02-19

  -Ulla Tilemo- VIP
Tack för den vackra dikten. Ska läsa mer av honom!
2008-02-18

    Ken Cassel
Instämmer med föregående talare!
Gillas
Tycker om : ))
Kram
2008-02-17

  Yvonne
Fin text med mjuk rytm och rim. Gillas.
2008-02-17

  Micael Axelsson
Lyssnar tyst, och rinner mjukt med - rad för rad, och ja, jag kan ärligen dig förstå varför du har fastnat för denna diktare.
2008-02-17

  NågonAnnans
Mycket vacker! Förstår att du tycker om den här dikten Michaela.
2008-02-17

    Maria Malm
Förstår att du gillar den.
2008-02-17

  Marreb
Nils Bolander har alltid varit min favorit också. Läste mycket av hans dikter under en tid.
2008-02-17

  prinscess VIP
vackert skrivet
2008-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Glömde att den skulle
bokmärkas, så klart!
Tack M*D för att
Du berättade!
2008-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Inte vet man, i
vilken form, lyckan
kommer till en, eller
om, den gör det,
men om, den gör det,
då vet man precis,
för dens storm i en,
den är, mer än enorm...
2008-02-17

  mare VIP
...den är helt fantastisk !!
2008-02-17

  Vilsen Annette-hittar vägen
Mycket fin dikt. Förstår att du gillar den!
2008-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius