Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Novell, dikt.


Det ljusa tornet, del 1

I landet Lalanor fanns ett mystiskt torn, där ingen någonsin gått in. Sareo stod nedanför detta stolta torn, och undrade hur han skulle ta sig in. När han tog på den nötta dörren, så knarrade han på ett kusligt sätt. Vinden blåste i hans öra, och han visste att han gjorde något han inte borde göra.. Sareo tog tag i det svarta handtaget, och öppnade försiktigt dörren.

När Sareo gått in, så stängdes dörren bakom honom, och ett rått skratt hördes långt borta. Det fick blodet att isa sig i hans ådror.

Kapitel 1

Sareo försökte öppna dörren, men förgäves. Han var instängd i tornet.

På väggen två meter ifrån sig, satt tre facklor. Tur att de fanns där, annars hade Sareo inte sett något alls. Sareo tog en fackla, och började att treva sig fram i tornets mörker. Framför sig, hörde han en tung andhämtning. Lite längre fram, kunde Sareo urskilja en mörk skepnad.







Prosa (Novell) av Sareo
Läst 189 gånger
Publicerad 2008-02-18 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sareo
Sareo