Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är när jag kommer ut i skogen


som livet känns som mest lätt
tystnaden omsluter
vaggar mitt sjudande inre till ro
trädtoppar mot en himmel
grenar svajar
solglimtar glittrar
dofter av jord
tall och gran

ett underlag som sviktar
vänligt mot min kropp
madrasserar mina steg

jag sätter mig på en sten
pillar på en träbit
gråter en skvätt
ler för mig själv
funderar en stund
över livet i stort och smått

plockar ihop kvistar och grenar
torra nog för att brännas
arrangerar
för att bejaka min
pyroman i det inre

sitter där
skönt tillbakalutad

oavsett humör
ger skogen aldrig igen
den bara finns där
med sitt smittsamma

lugn




Fri vers av glittertindra
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-18 17:53



Bookmark and Share


  Thurizas
mm skogen är underbar=)
2008-02-18

  Larz Gustafsson VIP
Är helt med dig. Till 100%.
Skogen - och havet! - är så rogivande.
Kind of puts things into perspective, som de säger i USA.
2008-02-18

  Lilla My* VIP
Sparar den här i bokmärkeslådan*
Skönt och rofyllt skriver du din dikt att ta fram och läsa igen!
Längtar ut i skooogen nu när vädret är vårlikt!
*blundade och läste förbi pyromanen*;)
2008-02-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt, skogen är,
som en kär vän,
när man än kommer
igen, känns det alltid,
som man får stora famnen!
Den är även för mig
den vackra och den
ständigt trygga
hamnen!!!!!!
Skönt diktat!
2008-02-18

  Johan Bergstjärna VIP
Fin uttrycksfull hymn till skogen.
Tack för påminnelse om hur det känns att vara där, promenera.
Imorgon ska jag ge mej ut i De Blå Bergens skogar! : )
2008-02-18

  jardan
Å ja precis så är det, vackert väl beskrivet.
2008-02-18

  Vind
Jag vill också ut och elda... och prata med en björk eller två
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra