Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hörs ett skri i Rama, Rakel sörjer sina barn



Inte förrän du, min vän, grät över det jag berättade för dig. Den förste som gjorde det, alla andra visste inte hur förhålla sig. Kunde jag börja sörja.

Inte förrän någon sörjer Rakels barn, kan de som drabbats av förintelsen, denna ondska som ingen kan ta in, allra minst offren, börja sörja.

Men hur kan vi sörja en sådan ondska. Att lyssna, att låta sig drabbas. Denna obegripliga ofattbara fasa. Osmältbar.
Vi behöver människor som kan gråta, som kan sörja. \"Saliga de sörjande, de ska bli tröstade\".
Som gråter när de förföljs, inte över sig själva, utan över att ondskan får fritt utlopp. Som gråter när andra drabbas, förintas.
Över att människor låter sig användas i det ondas tjänst. Över att människan, skapad till Guds avbild...blir till djävul.
Över ondskans styrka, maktlösheten inför det.
Det berövar ondskan makten. Den som drabbas låter sig ej fängslas, blir inte fast, utan kan sörja och gå vidare. Så triumferar kärleken över ondskan.


Trösta, trösta, mitt folk!




Övriga genrer av rebecca d
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-19 20:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
\"Krossa mitt stolta och styvnackade jag! Sänd väckelse och börja med mig!\"...så bad man i väckelsen i Wales och den bönen vill jag be i syfte att bli så mjuk att jag kan gråta igen över egen och andras nöd...
2008-03-04

    Bodil Sandberg
Den här diktens titel är helt klart gôrsnygg och mäktig..älskar...och sen själva dikten...ja den är fabulöst gripande...ondskans makt..och kärlekens suveränitet !! Ett självklart bokimärke!!!!
2008-02-20

  Michaela Dutius
Du dränker mig i tårar med den texten.
Oerhört sann och mycket fin!
2008-02-20

  himlens hemlighet VIP
mycket starkt...tycker mycket om iden att kunna dränka ondska i tårar...det är en stark bild...hoppfull...jag tar den med mig...tack!
2008-02-20

  Rachel Roth
Du har skrivit en stark text Ditterebecca!
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d