Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Crex Crex är kornknarrens latinska namn - det är sällsynt välfunnet.


Crex Crex

Självaste midsommarnatten för ett par år sedan. På hemväg från festen går jag förbi Jakopas mot Kuno-Johanvägen. Plötsligt ropar en kornknarr från vallen - lätet raspande, otroligt ljudligt, ideligen upprepat. Krex, Krex, gång på gång. Jag har aldrig hört den här tidigare, jag blir förstummad, överväldigad, lycklig på det löjliga fågelskådarviset. Plötsligt ser jag min gode granne Tage som med daggvåta byxor plöjer fram i gräset som en förrymd stridsvagn. Han är sammanbiten och håller i sin högerhand en grov påk. "Här är nån jävla föggel som skriker", han är rätt upphetsad. "Jeg får ju för fan inte sövet, jeg ska dräpa den jäveln". Fridlyst är bara förnamnet när det gäller kornknarren men jag kan tryggt skratta åt den sömnlöse Tage. För är det någonting som en kornknarr kan, så är det att löpa undan - det är betydligt lättare att hitta nålen i höstacken än den fågeln i två hektar oslagen slåttervall. Krex, krex - låter den inte rentav lite hånfull??




Övriga genrer av papillon
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-24 22:30



Bookmark and Share


  berxper
Ha ha.. den här är rolig!
2008-02-27

  Per Teofilusson
gott berättat om äventyr i myrlandet
2008-02-26

  glittertindra
Skrattar gott åt din grannes framfart, föreställer mig honom i sömnrufsigt hår och trötta ögon måttligt irriterad, muttrandes. Rolig text.
2008-02-26

  LassO
läckert... man kan nästan se gubben.... ;=)
2008-02-24

  Ulf Lagerholm
den här suger jag åt mig på direkten
fyndigt och roligt
tack för läsningen
2008-02-24

    Nattviol
du och dina underbara
naturskildringar!!
man är där, känner
dofter, ser det du ser..

och komiskt så det förslår!


; ))
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

papillon