Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När lillan kom till jorden

Jag avlades av en alkoholiserad sjöman
han seglade visst vidare någonstans
min arma moder stod övergiven kvar
skrev brev på brev
hon smyckade dem med sirliga hjärtan
och hur mycket kärlek som helst
men fick inget svar
utslängd sedan av mor och far
gav hon sig av omyndig som hon var
det gick inte an inte på den tiden
det blev polishämtning och transport till
mentalsjukhuset där de försökte
tvinga henne till abort
mörkbruna ögon och svart hår var inte önskvärt
på den tiden
däremot fanns Psykofarmaka på den tiden
att söva med för min arma Moder blev
kär i en vacker patient och han skulle
omplaceras till Säters sjukhus tyvärr
så hon blev förtvivlad
ja och så var hon ju inlåst
med en höggravid mage som jag låg
i och inväntade födelsedagen
då min redan brutna moder
ådrog sig en svår förlossningspsykos
och jag en hjärnblödning
som jag överlevde förvisso
eftersom jag sedan placerades på barnhem
där de tog hand om mig
ett troll med rödhårig kalufs




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-01 15:53



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Gripande och naket skrivet, men med en stor värme. Tack!/B
2008-03-02

  Emilia Mattsson
Redan första raden förbereder läsaren för ett starkt, känslofyllt, ärligt verk.... du är verkligen något speciellt, hade du stått bredvid mig nu hade jag kramat dig , lilla troll! :) *kram*
2008-03-02

  korpfjäder
Åh, det där rödhåriga trollet.... som blev en ordmästare! Gillar!
2008-03-01

    eva m h
Vilket levnadsöde för din moder och vilken start för lilla du!
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren