Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LYSSNA OCH LÄS http://www.youtube.com/watch?v=orNpH6iyokI


Varför skrattar ni?

Varför skrattar ni?
Varför skrattar ni åt mig?
Vad har jag gjort er?
Ja, ja, jag hör att ni säger
att ni inte skrattar åt mig
Men jag känner er,
jag vet att ni skrattar åt mig
Det är fruktansvärt det ni gör
Fattar ni inte det?
Vad har jag gjort er?
Jag har aldrig träffat er
och så skrattar ni åt mig
Ni kan väl ändå svara
varför ni skrattar åt mig
Är det för att jag står här
som ni skrattar åt mig?
Är det för att jag ska tiga,
är det därför ni skrattar åt mig?
Är ni rädda för mig?
Det kan inte vara sant att ni
som är så stora och starka
skulle vara rädda för mig?
Svara mig då, svara ärligt
Varför skrattar ni åt mig?
Vad har jag gjort er?
Jag är ingen ond människa
Jag bara står här framför er
och säger mitt hjärtas mening
Och så skrattar ni åt mig
Ser ni inte? Jag sliter ut hjärtat
och håller det i handen
så att alla ska se vem jag är
Svara mig uppriktigt
Varför skrattar ni åt mig?
Vänta bara, snart kommer jag
och då kommer ni inte skratta,
ni kommer aldrig mer att skratta
åt nån som är som jag




Fri vers av montaigne
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-03 20:43



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Såg på klippet, skrattade inte - men blev fascinerad.
Läste din dikt, skrattade inte - men blev fascinerad.
2008-03-07
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne