Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Asfalt igen


Olja: gnista: eld



en dag
spricker asfaltsbubblan
låter tusen avgasbarn välla ut ur gliporna
i det tunna oljesvarta membranet

en dag
kan inte längre stålbultarna, kättingarna
hålla trycket
övervakningsmekanismerna bära alla data
en dag
exploderar de till bristningsgränsen fyllda hårddiskarna
enbart
av sina egna inneboende orimligheter

en dag
ryser du av den nästan utsläckta
cigarettfimpen mot din nattsvarta luvtröjas
osynliga skugga
av ljuset mot oljan i marken
träden

En dag
brinner det som inte brinner
ännu




Fri vers av Karl
Läst 610 gånger
Publicerad 2005-06-06 17:02



Bookmark and Share


  Thirre
Hej Karl. Jag har haft denna dikt som favorit ända sedan jag hittade den här sajten, och i dag när jag läste den igen kom jag på att jag inte ens talat om för dig hur mycket jag älskar den!
2005-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Karl