Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du lömska dammtuss!


Sugs upp! du lömska dammtuss

Vill inte vara med dig mer
Vill bli av med dig
Innan någon annan ser

Försvin från mitt liv
Försvin och lämna inga rester

Lämna dock en påminnelse om vad som är viktigt
Vad som är riktigt och kroppen bör äta


Töa! du växande snöklot

Du är inte välkommen hit
Rulla mig förbi ner i din avgrund
Mig ska du inte ta med dig

Jag ska lära av misstag
Vad som är lönt att bygga snögubbar av
Vad som får samlas på golvet

Men kom inte hit igen
Du lömska dammtuss


Jag ska vara på min vakt




Fri vers av MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Läst 459 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-11 12:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Melodiöst och underbart vackert, får en att vilja läsa mer o mer o mer!
2008-03-28

  karenina VIP
jag har nog aldrig läst en dikt om dammtussar nån gång men den här borde läsas högt varje gång man ser en sån där dammråtta ligga och lura på en :-)
2008-03-16

    Nattviol
jag har inga husdjur...
men jag har dammråttor!
(som vid det här laget
biter mig i tårna när jag
kommer för nära...)

kontentan.. att lära sig
vad som är av betydelse...?
kanske det

; )
2008-03-14

  Emilia Mattsson
haha, rolig! :D
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

MinAndeNavigerarGenomEvigheten
MinAndeNavigerarGenomEvigheten