Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blygsamt skälvande brister varandet.


Åh du måne
som ger mig synvillor i natten
varför förför du mig inte?
bländad av ditt sken
är det inte dödens ängel
som kommit på besök
ta mig till din trädgård
doftande liljor och kaprifol
klyv min himmel
vagga mig ömt
för nu brister jag
i hänryckningstid.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 888 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2008-03-12 16:47



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
sagolikt vacker text om månen och vad som kan viskas i dess sken
2008-10-06

  Juliaah
sista fyra raderna ger mig rysningar,
en riktig "där satt den"-text.
:)
2008-09-08

  VampyrÄngel
vackert ^^
2008-06-10

  Hannadraken
hej Maria, nu har jag tonsatt denna. det bidde en körmotett i 4 stämmor.
2008-06-02

  devilsangel
Vackert!
2008-03-20

    vide
vilken skön bild! :-)
2008-03-18

  korpfjäder
Så andlöst vacker!
2008-03-15

    sunnanvind
Mycket fint !
2008-03-13

  Night Soul Woman
Så poetiskt och känslosamt skrivet!
Vackert:) ♫ applåd♫
2008-03-13

  Betlehemsstjärnan VIP
Fantastiskt vackra rader som vaggar mig till ro. Underbart!/B
2008-03-13

    Melona
magiska vackra rader...
2008-03-13

  Lena Renman
Maria så smärtsamt vackert och bedjande!
Applåder i massor till den fins dikt som är bland fem läsvärda idag, tillsammans med bland annat min om påverkan på unga flickor.

Lena
2008-03-13

  isabel louise
ååh så vackert!
2008-03-12

  issac.a.m
Helt Underbart..
2008-03-12

    Bodil Sandberg
En dikt jag absolut sparar..den går rakt in i sinne och själ..bara ett litet citat så här för att jag vill:\"klyv min himmel vagga mig ömt för nu brister jag i hänryckningstid..tack tack suveräna poetissa!!!
2008-03-12

  Fredrik P. VIP
ok, tidiga
pingstkänslor
i år och fågel-
sången håller
mig redan vaken
om natten...
2008-03-12

  Hannadraken
Köper denna rakt av. De var ta mig tusan den vackraste bild av döden jag läst. Bokmärks, tonsätts, ja allt möjligt!
2008-03-12

  aol
suveränt vackert
2008-03-12

    Maria Malm
Tjusigt!
2008-03-12

  Björn Karlsson
Vackert
2008-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund